Носенето на бебето в СЛИНГ е приятно, удобно и най-вече полезно за двамата.

За новороденото няма нищо по-приятно от това да усеща близостта на мама, да чува пулса на сърцето, което то е слушало в продължение на девет месеца, да се движи с ритъма на нейните крачки, да усеща дъха и, да е близо до топлата гръд.

В много народи по света родителите носят децата със себе си завързани за тялото в домашно приготвени люлки, или привързани за тялото си с ръчно тъкани шалове.

Времето и опита са показали, че колкото по-продължително време се носи детето, толкова по-малко плаче то и толкова по-спокойно е, по-бързо се адаптира към околния свят, по-малко са страховете му, по-бързо се научава на много неща, общува по-смело, защото мама е неговата опора. Детето се учи на самостоятелност, като избира само какво да види и се крие се от онова, което го плаши.

Бебетата, носени в слинг, са по-организирани. Обкръжението в утробата на майката автоматично регулира нуждите на бебешкия организъм. С раждането тази организация се нарушава. Колкото по-бързо помогнете на бебето отново да влезе в крак с тази система, толкова по-бързо то ще успее да се адаптира към света извън майчината утроба.

Училище Супер Мама има възможност да ви предложи слингове тип шал и да ви покажем начините на връзване.  Този вид слинг представлява дълго парче плат от 4.50 м до 5.20 м. С ширина  от 60 см до 70 см. Според начина на връзване бебето може да се носи по различен начин.

При нас можете да закупите СЛИНГ поставен в специално ушита за него торбичка на цена 40 лв. Можете да изберете от няколко вида десени, от по-тънки или по-плътни материи. Можете да поръчате и по-дълъг от стандартния размер слинг.

Вашият коментар