Разходка с количка

Малкото бебе има нужда от разходка на открито, дори и през зимата.  Не пропускайте нито един хубав ден без разходка.  Ако Вие сте заета, нека това свърши таткото. Не го лишавайте от неговата любов и отговорност като родител. Бабата и дядото също могат да ви бъдат от полза. В тази работа няма нищо трудно, защото бебето си има детска количка.

Когато избирате количка, запомнете следното: количката трябва да бъде дълбока, когато порасне бебето и се изправи – да не пада от нея. Тя трябва да бъде по възможност по-висока, за да бъде бебето по-далеч от уличния прах. Освен това когато е във висока количка, бебето ви чувства по-близо до себе си. Избягвайте количка, която много се люлее – това също е предпоставка за падане. Избягвайте да ползвате приспособления за затваряне на количката, защото така намалявате достъпа на чист въздух.

Извеждайте бебето в парка или кварталната градинка. Избягвайте улиците с автомобилно движение, където въздухът е замърсен. От разходките се отказвайте само в дните с мъгла, дъжд, силен снеговалеж и силен вятър. При ниска температура облечете по-добре бебето (детето), завийте го в одеялце, като оставите лицето му открито, за да диша чист въздух. Ако ще излезете на разходка през летните горещини, препоръчителните часове са: сутрин – до 11.00ч и след 17.00ч, като обличате бебето съвсем леко.

Разходката с количка осигурява на бебето не само чист въздух, а и разнообразие от впечатления, нови срещи с природата и с околните. Още след първите разходки ще се уверите в голямата полза за детето: то спи дълбоко и непробудно, връща се от разходка освежено, ободрено и с повишено настроение.

 

Вашият коментар