За началото на човешкия живот

За началото на човешкия живот

За да дадем отговор на  този въпрос, трябва да кажем кога е началото. Зачеването трябва да е съзнателен процес, тогава когато двойката реши да има дете  и осъзнато залага параметрите на взаимоотношенията си. Още със зачеването ние имаме уникалната възможност да кодираме живота за добро или за зло, за щастие или нещастие. Ако вложим цялото си усилие в този период качеството на хората ще е друго. Природата има изключително съвършени механизми, с които да създаде и съхрани живота на всяко живо същество. Любовта с, която създаваме нашата рожба е първата стъпка към това съвършенство.

Животът започва от една клетка, за да се появи за няколко месеца едно завършено човешко същество. С помощта на прецизна техника са направени снимки   на етапи на развитието на ембриона. Най-силното въздействие на тези снимки е, че те напомнят на всеки един от нас, че е специален и че се е появил на света, за да изживее един неповторим, прекрасен живот.

Детето носи наличните гени на оплодената яйцеклетка и информация, която му идва от средата, от майката и чрез нея, от бащата, и от околната среда.

През бременността действат сили, които не се срещат повече никога след раждането.

Ролята на акушерката: да подкрепи  двойката  за семейно планиране и вдъхновение за създаване на рожба с любов и отгооврност.

Вашият коментар