Безопасно почистване на ушите

Безопасно почистване ушите на бебето.

 

 Ушната кал е защита на природата за ушния канал и обикновено няма причина да се опитвате да я махате от ушите на бебето. Родителите трябва много внимателно да отстранят ушната кал, ако тя е стигнала да отвора на канала, но в никакъв случай не бива да се бърка надълбоко. 

 

Честотата на почистването на ушите зависи от това, колко бързо бебешкият организъм произвежда нови количества ушна кал. Не е нужно да спазвате определена периодичност в процедурите, а просто да следите кога от каналите започва да излиза нова мръсотия. Когато това се случи, значи е време за почистване. Обикновенно ушичките се почистват един-два пъти в седмицата, след къпане. 

 

Пробвайте първо с влажна кърпа (и в никакъв случай мокра). Задължително обаче е това да става след къпане, защото тогава ушната кал е размекната, което значително улеснява процеса по почистване. Ако прецените, че ефектът от кърпата е минимален, опитайте с клечки за уши с предпазител. Могат да се намерят във всяка аптека. Не натискайте силно и не ровичкайте, а нежно докоснете бебешкото ушенце. Приложете съвсем лек натиск, а при първия знак и съпротива от страна на малчугана прекратете процедурата.Почистват се и всички извивки на ушната мида, като не навлизате навътре в ухото. С тампони за грим или с памук, напоени с вода или физиологичен разтвор, се почиства и кожата зад ухото. Ако бебето е спокойно след къпане, това почистване на задната част на ушенцето може да става и всеки ден.Ако сте почитател на модерните техники можете да пробвате и със спрей. След впръскване не е нужно да бъркате в ухото с клечка, за да изчистите. Навеждането на бебето на една страна, за да изтече секрета и избърсването с влажна кърпа са достатъчни. Пазарът предлага разнообразие от продукти, предназначени специално за бебета.

 

  • Телефони за въпроси и записване:

 

Вили Тоткова 0888 144 000, Павлина Герина 0887 963045

 

или на e-mail: supermama2009@abv.bg

 

е-mail: office.supermama@gmail.com

 

     https://www.facebook.com/pages/Училище-за-бъдещи-родители-СУПЕР-МАМА

 

Вашият коментар